Meteen naar de inhoud

Lichtgewicht zadel met vele opties

Het Italiaanse Podium is een toonaangevend bedrijf binnen de endurance-sport. Ontstaan uit een gezamenlijk idee en ontwikkeld door één van de beste enduranceruiters uit Italië Romano Macrì. Het exclusieve merk biedt hoogstaande kwaliteitszadels met een unieke boom waarbij luchtcirculatie onder het zadel mogelijk is. Vele internationale en nationale ruiters hebben podiumplekken behaald met deze lichtgewicht zadels. De holle boom is van een zeer licht maar enorm sterk, duurzaam kunststof en verkrijgbaar van 16 tot 18 inch, regulier en wijd. Podium heeft een grote reeks aan modellen, van volledig kunststof en minimalistisch voor de grootste afstanden, tot volledig luxe leder met wol en handige zadeltassen voor trekking.

Waarom Podium?

Het merk is geboren uit de ervaringen van internationale ruiters en al 20 jaar marktleider binnen de endurance-sport en country-riding. Het merk biedt een levenslange garantie op de originele zadelboom, wat betekent dat alle mankementen zoals breuken door hen worden gerepareerd zo lang als u leeft. De zadels zijn helemaal te personaliseren van boomkleur tot zadeltassen en singelstoten.

Er wordt voor de boom en het zitvlak gebruik gemaakt van sterk kunststof met daarop cordura, leer of nubuck, neopreen en biothane. De kussens zijn van airnet TT, leder of sympatex en zitten vast aan de boom met velcro. Door middel van shims is het zadel gemakkelijk door een zadelpasser aanpasbaar. Podium blijft continu onderzoeken en innoveren en loopt voorop op technisch vlak. Naast zadels bieden ze ook diverse extra's aan voor het zadel zoals fenders en D-rings voor zadeltassen, of accessoires zoals fleece of wollen endurance pads, beugels en korven, singels en beugelriemen in alle kleuren biothane.

Demozadel:

Het aanwezige demozadel is een 17" Champion TT, maar Podium heeft nog veel meer modellen en accessoires. Interesse? Bekijk deze website. En neem contact met mij op voor het plaatsen van een bestelling. Dit kan direct naar de ontvanger verstuurd worden, of via mij met voorrijkosten of i.c.m. een pasconsult.

Podium zadel endurance Champion Tech Tex

Podium Champion TT

Lichtgewicht zadels speciaal voor Endurance, het unieke merk is duurzaam en ontworpen voor prestatie. De Champion TT heeft lange paddings met een Tech Tex en Sympanova structuur die luchtdoorlatend zijn voor optimale koeling. Podium wordt gebruikt door de beste enduranceruiters ter wereld. De unieke zadelboom staat een lucht stroom toe onder het zadel waardoor het koeler is tijdens het rijden. De vorm biedt ultieme vrijheid voor paard en ruiter met veel personalisatie mogelijkheden.

De inchmaten vallen groot uit en 17 inch staat gelijk aan een 17,5 inch zadel zonder gedwongen zit dus met bewegingsvrijheid. Alleen het 16" zadel heeft de mogelijkheid van een extra wijde boom, de overige inchmaten zijn boommaat regulier. Het is te versmallen door middel van inlages.

  • Sterke, holle kunststof boom
  • Levenslange garantie op de boom
  • Lange padding van Tech Tex en Sympanova
  • Beschikbaar in 16,0" / 17,0" / 18.0" zitvlak
  • Zitvlak van Italiaans kwaliteitsleer
  • Een universele boommaat
  • De 16,0" is er ook in boommaat large
  • Foam gevulde kussens aanpasbaar met shims/risers
  • Verkrijgbaar in vele diverse kleuren
  • Alle onderdelen te personaliseren
  • Biothane lange singelstoten
  • D-ringen voor borsttuig en zadeltassen
  • Te verzwaren met gewichten of zand

 

Prijs: 1115,- incl. afleveren, exclusief aanmeten, voorrijkosten en nacontrole.

Het aanwezige demozadel is een Champion TT maar Podium heeft nog veel meer modellen. Ook kunnen er delen van diverse zadels worden samengevoegd om zo jouw droomzadel te ontwerpen. Voorbeelden rechts hiernaast. Interesse in een ander model? Bekijk deze website. En neem contact met mij op voor het plaatsen van een bestelling.