Meteen naar de inhoud

Saddle Professional

Om 'interesse voor' om te toveren in 'werken als' was het vanzelfsprekend dat ik eerst een opleiding ging volgen. Het beroep zadelpasser is in Nederland niet beschermd, dat betekent dat iedereen zich zo kan noemen. Mijns inziens is een gedegen opleiding noodzakelijk om over alle kennis te beschikken en staat het voor geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid. Daarom begon ik in 2019 aan de (door de VZTD en CRBKO) erkende opleiding tot zadelpasser aan de Saddle Professional Academy. Tijdens deze opleiding van een ruim jaar, op HBO niveau, kwamen alle aspecten van het zadelpassen aan de orde.

Het vak beslaat een drie-eenheid; het paard, de ruiter en het zadel. De opleiding leert de zadelpasser in wording alles over de anatomie en biomechanica van het paard. Maar ook over de invloed die een ruiter uitoefent en het corrigeren van afwijkingen. Dit heeft mijn interesse voor beweging, gevoeligheden en afwijkingen enorm gewekt en ik ben dan ook continu bezig met bijscholen op dit vlak. De lessen worden gegeven in samenwerking met dierenartsen en fysiotherapeuten. Denk bij de opleiding ook aan; het herkennen van zadelfouten dus een gedegen zadelcheck uitvoeren, beoordelen van de pasvorm in stilstand en beweging, reparaties uitvoeren zoals singelstoten vervangen, de wol compleet vernieuwen dus het zadel open en dichtmaken, en natuurlijk het zadel aanpassen aan de rug van het paard. Tijdens de studie leerden we van ervaren en vooraanstaand zadelpassers, zadelmakers en vertegenwoordigers. Tevens heb ik stage gelopen bij vijf verschillende zadelpassers en andere paardensport specialisten waaronder Ninon Schutte, Suzanne Godijn, Kifrahorse en het Zadelkompas. In 2021 heb ik het eindexamen met succes afgerond en mijn diploma als Saddle Professional - Zadelpasser behaald. Hoe werkt een zadelpasconsult eigenlijk?

 

Reparateursopleiding

In 2021 en 2022 volgde ik de opleiding tot zadel- en tuigreparateur aan de Saddle Professional Academy. Je kunt bij mij terecht voor reparaties aan allerlei leerproducten en harnachement zoals halsters, hoofdstellen, zadels en tuig maar ook voor productontwikkeling. Vragen staat vrij, neem contact op dan kijk ik of iets mogelijk is en maak ik een prijsopgave. Hier vind je meer informatie over reparaties en onderhoud.