Meteen naar de inhoud

Een passend zadel

Heb je nog geen zadel? Past het oude zadel niet meer of is het niet meer te repareren? Tijd voor een nieuw zadel! Zadelservice Noord-Holland biedt diverse nieuwe zadels aan van mooie merken met meerdere modellen. Hiervan is een select gedeelte te passen en proberen, waarna te bestellen op maat. In mijn bus heb ik een assortiment demozadels om te testen en bekijken. Momenteel heb ik in mijn aanbod Massimo Sattel, Selle Podium, Tekna, LeTek en Ikonic Saddles. Zit er iets voor jou en je paard tussen? Maak een afspraak met de zadelpasser, dan kom ik langs om meer informatie te geven en kunnen we de zadels passen en proberen tijdens een consult.

Van consult tot nacontrole

Ik kom graag langs om je paard op te meten, ik maak hierbij een template waarmee tijdens latere consulten goed de vorderingen kunnen worden bekeken. Ik bekijk en bevoel het paard en vraag jullie voor te stappen en draven. Ik loop tijdens deze handelingen een aantal vragen met u door over; het paard en de doelen binnen een bepaald discipline, de vaste ruiter en eventuele bijrijders, algehele gezondheid, de geschiedenis van het paard en behandelaars, instructie en eventueel een vorig zadel. Zo bepaal ik wat bij jullie als combinatie zou passen. Ik heb een divers aanbod aan merken waarvan ik demozadels heb om te proberen. Je gaat met het passende model rijden en voelen, ervaren hoe je paard loopt en hoe je er zelf in zit. Ik bekijk dit en kan daarna een advies geven over welk zadel het best voldoet aan de eisen en wensen. (Het kan natuurlijk dat er helaas niets voldoet, dan kan ik een zoekadvies schrijven.)

Als je een keuze hebt gemaakt, vullen we het formulier verder in met de juiste maten en eventuele maatwerk-keuzes. Een handtekening is vereist en minimaal de helft dient te worden aanbetaald. Ik doe vervolgens de bestelling bij de leverancier. Indien een zadel op voorraad is, kan dit snel geleverd worden. Houd in alle andere gevallen altijd rekening met een levertijd tussen de 8 en 12 weken, exclusief de planning van de zadelpasser. Deze levertijd komt doordat een zadel een handgemaakt en soms zelfs op maat gemaakt product is. Als het zadel bij mij binnen is, neem ik contact op en plannen we een afpas-sessie in. Hierbij pas ik het zadel op het paard en je kan ermee testrijden. Indien nodig pas ik nog iets aan zoals het kopijzer en de vulling. Het resterende bedrag dient binnen 24 uur te worden voldaan.

En... dan kan je aan de slag! Lekker rijden en genieten van jullie nieuwe zadel! Bij aangekochte zadels kom ik gratis na 2 tot 6 maanden (afhankelijk van rij-intensiteit) terug om de pasvorm, boommaat en balans in de kussens/vulling te controleren en eventueel aan te passen en bij te vullen. Dit is absoluut noodzakelijk, omdat dit bij een nieuw zadel snel kan veranderen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het maken van de afspraak voor deze nacontrole.

Accessoires

Beugelriemen, beugels en singels worden niet standaard meegeleverd bij een zadel. Zijn jouw zadeltoebehoren toe aan vervanging? Ik heb van ieder merk dat ik aanbied een selectie beugelriemen en singels om te bekijken, deze kunnen eventueel bij de bestelling van het nieuw te leveren zadel gevoegd worden. Stijgbeugels bied ik aan van het bekende, lichtgewicht merk Compositi, deze zijn in diverse modellen en kleuren bij mij te bestellen. En van het luxe merk Acavallo, aluminium veiligheidsbeugels in moderne metallic kleuren. Bij een nieuw zadel zit een zadelhoes waarin je de nieuwe aankoop netjes kunt bewaren. Lederen zadels dienen bij intensief gebruik, maandelijks onderhouden te worden. Bij een nieuw, leren zadel krijg je daarom bij aankoop een kleine verpakking van een goed verzorgingsproduct van het merk Rapide. Deze leerverzorgingsproducten zijn tevens bij mij te koop in grotere verpakkingen.

Op alle diensten en producten van Zadelservice Noord-Holland zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Bij het gebruik van diensten en/of afname van producten van Zadelservice Noord-Holland ga je automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden.