Een passend zadel

MasSimo is een Duits zadelmerk dat ontstaan is uit een probleem. Een korte, ronde koudbloed waar geen enkel zadel op paste. Na onderzoeken en ontwikkelen ontstond uiteindelijk een zadel dat perfect geschikt was voor al die paarden die niet binnen het standaard plaatje pasten. Een paard/pony met een korte rug en een brede schoft? MasSimo past! Tegenwoordig heeft het merk zoveel modellen voor alle disciplines, dat bijna alle paarden er fijn onder lopen en net zo belangrijk, alle ruiters er heerlijk in zitten. MasSimo biedt vandaag de dag een comfortabel en mooi aanbod voor alle soorten ruggen maar door het korte oplegvlak zijn ze bijzonder geschikt voor Arabisch Volbloeden en diverse brede rassen zoals IJslanders, Tinkers en Haflingers.

Brede paarden en korte pony's

MasSimo biedt dressuurzadels, spring- en veelzijdigheid maar ook een heerlijk Trail zadel waar je urenlang in kunt genieten van de natuur, uitermate geschikt voor endurance. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in een grote reeks kamerbreedtes (boommaten), van 27 tot 44, vergelijkbaar van xx-smal tot xxx-wijd. Alle zadels zijn kort, zelfs de grote inchmaten hebben een relatief kort draagvlak en alle zadels zijn verkrijgbaar met normale keilkussens of nog kortere Franse kussens.

Kleurkeuze en comfort

De MasSimo zadels hebben specifieke eigenschappen en veel zijn volledig op maat te maken, dat wil zeggen dat ze aanpasbaar zijn naar uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de leerkleuren of naden. Maar ook modellen met een extra diepe zit of extra ringen om bijvoorbeeld zadeltassen aan te bevestigen. Wat kan er allemaal aangepast worden: Kleur leer, randkleur, naadkleur, ringen en gespen, wrongen, zadelblad, singelstoten, soort kussens en soms de zitdiepte.

Tijdens een pasconsult heb ik een brochure mee waarin u kunt kijken en de keuzes uit kunt maken. De toeslag op bepaalde kleurkeuzes of aanpassingen is 10-15% en de levertijd bedraagt dan gemiddeld 12-16 weken. Als een zadel gepersonaliseerd is, betekent dit dat er afneemverplichting op zit.

Demozadel:

MasSimo Trail endurance zadel recreatie veelzijdigheid

MasSimo Trail

De MasSimo© Trail biedt paard en ruiter comfort tijdens lange ritten, maar ook tijdens het rijden van dressuur en zelfs met springen. De wrongen bieden steun en de halfdiepe zitting is zo zacht als een oude lederen fauteuil. Dus pak en boek en neem plaats! Het paard heeft veel schoft en schouder vrijheid en een breed wervelkanaal. De brede, wolgevulde kussens bieden een groot zacht draagoppervlak.

  • Veel boommaten, van 27 t/m 42 (groter tegen meerprijs)
  • Gevuld met 100% schapenwol
  • Beschikbaar in 17.5" / 18.5" zitvlak
  • Reguliere keilkussens: ~ 42,0 / 44,0 cm
  • Met Franse kussens: ~ 40,0 / 42,0 cm
  • Zadelblad: ~ 39,0 / 40,0 cm
  • Verkrijgbaar in standaard zwart
  • Andere kleuren leder en stiksels mogelijk (tegen meerprijs)
  • Lange singelstoten en V-web achter
  • Op aanvraag verkrijgbaar in 15.0" - 20.0" (tegen meerprijs)
  • Mogelijk tot - 5 / +5 cm zadelblad (tegen meerprijs)

 

Prijs €2.195,- inclusief consult, afleveren met afpassen en nacontrole.
Meerprijs zoals hierboven aangegeven is telkens + €150,-

Adviesprijs vanuit MasSimo© februari 2022: €2.420,-