Meteen naar de inhoud

Een passend MasSimo zadel

MasSimo is een Duits zadelmerk dat ontstaan is uit een probleem: Een korte, ronde koudbloed waar geen enkel zadel op paste. Na onderzoeken en ontwikkelen ontstond uiteindelijk een zadel dat perfect geschikt was voor al die paarden en pony's die niet binnen het standaard plaatje pasten. Een paard/pony met een korte rug en een brede schoft? MasSimo past! Tegenwoordig heeft het merk zoveel modellen voor alle disciplines, dat bijna alle paarden er fijn onder lopen en net zo belangrijk, alle ruiters er heerlijk in zitten. MasSimo biedt vandaag de dag een comfortabel en mooi aanbod voor veel soorten ruggen en schoften. Maar, door het korte oplegvlak en de schoudervrijheid zijn ze bijzonder geschikt voor Arabisch Volbloeden en diverse korte types zoals IJslanders, Tinkers en Haflingers, maar ook Friezen en Spaanse rassen komen er vaak goed mee weg. Het is een andere rijervaring en zeker het passen en proberen waard! Tijdens een consult kun je dit zadel proberen.

Brede paarden en korte pony's

MasSimo biedt dressuurzadels, spring- en veelzijdigheid maar ook een heerlijk Trail zadel waar je urenlang in kunt genieten van de natuur, uitermate geschikt voor endurance. De meeste modellen zijn verkrijgbaar in een grote reeks kamerbreedtes (boommaten), van 27 tot 44, vergelijkbaar van xx-smal tot xxx-wijd. De boommaat kan in de pers maximaal twee maten smaller of breder gemaakt worden, dit is voor eigen risico van de eigenaar. Alle zadels zijn kort, zelfs de grote inchmaten hebben een relatief kort draagvlak en alle zadels zijn verkrijgbaar met normale keilkussens of nog kortere Franse kussens. Ik adviseer altijd de reguliere kussens bij de nieuwe zadelmodellen, want die zijn al erg kort. Oude modellen hebben wel fijne Franse kussens en kunnen vaak tweedehands online gevonden worden.

Kleurkeuze en comfort

De MasSimo zadels hebben specifieke eigenschappen en zijn deels op maat te maken, dat wil zeggen dat ze aanpasbaar zijn naar uw wensen. Denk bijvoorbeeld aan de alle leerkleuren (zit, zweetblad, wrong) of de bies en stiksels/naden. Het is ook mogelijk bij bepaalde modellen om een extra diepe zit te kiezen of extra D-ringen te monteren om bijvoorbeeld zadeltassen aan te bevestigen. Dit kan allemaal aangepast worden tegen bijbetaling van een meerprijs: Kleur leer, randkleur, naadkleur, ringen en gespen, ophanging singelstoten, soort kussens, lengte zadelblad, soort wrong en soms de zitdiepte.

Tijdens een pasconsult heb ik een brochure mee waarin u kunt kijken en de keuzes uit kunt maken. De toeslag op andere kleurkeuzes of extra aanpassingen is €150,- (per type) en de levertijd bedraagt dan gemiddeld 12-16 weken. Standaard zwarte modellen zijn vaak binnen 4 weken binnen. Als een zadel gepersonaliseerd is, betekent dit dat er afneemverplichting op zit zonder bedenktermijn.

Demozadel:

MasSimo Trail endurance zadel recreatie veelzijdigheid

MasSimo Trail

De MasSimo© Trail biedt paard en ruiter comfort tijdens lange ritten, maar ook tijdens het rijden van dressuur en zelfs met springen. De wrongen bieden steun en de halfdiepe zitting is zo zacht als een oude lederen fauteuil. Dus pak en boek en neem plaats! Het paard heeft veel schoft en schouder vrijheid en een breed wervelkanaal. De brede, wolgevulde kussens bieden een groot zacht draagoppervlak.

  • Veel boommaten, van 27 t/m 42 (groter tegen meerprijs)
  • Gevuld met 100% schapenwol
  • Beschikbaar in 17.5" / 18.5" zitvlak
  • Reguliere keilkussens: ~ 42,0 / 44,0 cm
  • Met Franse kussens: ~ 40,0 / 42,0 cm
  • Zadelblad: ~ 39,0 / 40,0 cm
  • Verkrijgbaar in standaard zwart
  • Andere kleuren leder en stiksels mogelijk (tegen meerprijs)
  • Lange singelstoten en V-web achter
  • Op aanvraag verkrijgbaar in 15.0" - 20.0" (tegen meerprijs)
  • Mogelijk tot - 5 / +5 cm zadelblad (tegen meerprijs)

 

Prijs €2.340,- inclusief afleveren met afpassen en nacontrole na 20 rij-uren. Exclusief aanmeten en voorrijkosten.

Meerprijs zoals hierboven aangegeven is telkens + €150,- per aanpassing.

Adviesprijs vanuit MasSimo ligt hoger, per juli 2022: €2.490,- dus profiteer nu van €150 korting!