Meteen naar de inhoud

Probeer het Ikonic Light zadel!

Zadelservice Noord-Holland is dealer van IKONIC zadels. Momenteel heb ik één demozadel, een prachtig dubbelblad Hybrid Light dressuurzadel in 17,5 inch. De reden dat ik slechts een pasmodel heb, is dat de boom in ieder Ikonic dressuurzadel hetzelfde is. De zadels vallen recht met een redelijk kort kussen. Met het verwisselbare kopijzer, dus een aanpasbare boommaat, kan ik met dit ene zadel al een volledig beeld schetsen. Wil je dit zadel in een stevige monoblad uitvoering, met meer uitgesproken wrongen? Dan kan dat natuurlijk besteld worden! Net zoals de luxere versie die volledig leder is.

Het merk heeft diverse typen dressuur- en springzadels, maar ook veelzijdigheid, eventing en horseball. Met monoblad of dubbel zweetblad en in diverse ledersoorten en kleuren. Ikonic Saddlery is een opkomend merk van kwalitatief hoogwaardige, aanpasbare en personaliseerbare zadels. Neem contact op als je wilt proberen en proefrijden met onderstaand zadel!

Over Ikonic Saddlery

Het eerste IKONIC zadel werd in 2006 geproduceerd in België. De ambitie van Tolga, de ontwerper, is een hoogwaardige zadellijn, die een perfecte combinatie vormt tussen traditie en moderniteit. De zadels vallen kort en hebben een redelijk rechte pasvorm. Ze zijn door de wollen vulling goed aanpasbaar aan de rug, het kopijzer is verwisselbaar van extra narrow tot extra extra wide, en de wrongen zijn verplaatsbaar.

Doelstelling van Ikonic Saddlery is ruiters een écht goed zadel aanbieden voor een redelijke prijs. Ikonic zadels vallen in het middensegment met twee lijnen dressuurzadels, spring-, cross country-, horse ball- en veelzijdigheidszadels. De Hybrid is deels leder en deels synthetisch, en de Evolution is volledig luxe leder. Beide reeksen bieden zowel reguliere dubbele zweetbladen als zadels met een monoblad voor close contact. Ze bieden nog een derde, Elite, lijn. Deze valt met zijn springzadel in het hoog segment en is vervaardigd uit het beste leder op de markt. Mogelijk komt hier in de toekomst een dressuurmodel bij.

Ikonic Saddlery streeft ernaar dat ruiters en amazones hun sport op alle niveaus kunnen beoefenen door te kunnen genieten van een zadel vervaardigd uit kwaliteitsvolle materialen, die technisch optimaal afgewerkt zijn en aanpasbaar aan vele paarden dankzij de gemakkelijk verwisselbare zadelboog en de vulling van de panelen. Maar, steeds voor een competitieve prijs!

Evolution

De Evolution lijn is een nieuw aanbod aan IKONIC zadels dat gemaakt is met jarenlange ervaring, op de techniek van het Elite segment. Deze lijn maakt het voor ruiters mogelijk om een hoogkwalitatief zadel te kopen met een goede prijsverhouding. De Evolution reeks biedt een grote aanpasbaarheid op het paard met een verwisselbare zadelboog en wol gevulde kussens, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de materialen. De zadels van de Evolution lijn bieden ook de mogelijkheid om bepaalde delen met kleur te personaliseren, zoals de achterste bies en de beugelriemdoorgangen. Tevens kan gekozen worden voor normale (lange) wrongen of verkorte wrongen, afhankelijk van de wens en lichaamsbouw.

Hybrid Light

De zadels van de LIGHT reeks zijn hybride zadels. Een deel is synthetisch, en een deel is hoge kwaliteit leder. De doelstelling van het Light aanbod is om hoogwaardig technisch afgewerkte en aanpasbare zadels aan te bieden tegen een 'light' prijs. Om deze doelstelling te bereiken heeft Ikonic Saddlery bij de fabricage van dit aanbod op strategische plaatsen kunststof delen geïntegreerd. Deze combinatie van twee types materiaal geeft de naam 'Hybride'. Het synthetische materiaal aan de onderzijde is nagenoeg onderhoudsvrij en het leder aan de bovenzijde toont zeer luxe. Van deze reeks zijn er tevens mono en dubbelle zweetbladen mogelijk, en ook hier zijn de bies en beugelriem-lus te personaliseren in een kleur naar keuze. Het kopijzer is verwisselbaar.

Onderhoud van deze zadels

Voor afleveren wordt het zadel twee keer door Zadelservice Noord-Holland in de olie gezet. Dit zorgt voor voeding van het leder en voor een natuurlijke beschermende barrière die het patina van het leder vrijwaart en een snelle slijtage helpt vermijden. IKONIC werkt met natuurlijke ledersoorten. Om hun schoonheid en soepelheid te garanderen, dienen ze regelmatig behandeld te worden met geschikte verzorgingsproducten die een reinigende en voedende werking hebben. De diverse leersoorten behoeven andere verzorging; glad leer een vet of gel, zacht leer een dressing. Olie verder alleen gebruiken als het leer is uitgedroogd. Bij de Mono zadels met gevulde zweetbladen, raden wij aan om na die eerste keren weinig tot geen olie te gebruiken; de voorkeur gaat hier naar crème of voedende glycerine zadelzeep. Een overvloedig voeden met olie van soepele ledersoorten doet de vezel zwellen en het soepele leder verliest zijn eigenschap om goed te glanzen en zijn weerstand tegen slijtage. Advies is eens per maand het volledige zadel te behandelen met kwalitatieve producten zoals Rapide of Ikonic zelf, doe dit volgens de richtlijnen om onherstelbare schade aan het leer te voorkomen. Gebruik altijd een schone doek, het klopt dat er later ook nog wat zwart kan afgeven. Voor advies, neem contact op.

Het wordt afgeraden met een siliconen zitvlak te rijden. Hierdoor slijt het stroeve kalfsleer sneller. In dat geval vervalt de garantie op het leder.

De levertijd voor IKONIC zadels bedraagt 10 weken. Bekijk hier alle producten van Ikonic Saddlery.

Demozadel:

Hybrid Dubbel zweetblad Dressuurzadel

Ikonic Light Dressuurzadel

  • Dubbelblad (ook in mono verkrijgbaar)
  • Hybride combinatie van luxe kalfsleder en syntetische onderzijde
  • In zwart of havana-bruin verkrijgbaar
  • Met diverse kleuraccenten
  • Zitmaten: 16,5"/17"/17,5"/18" inch
  • Kussens vallen kort
  • Verwisselbaar kopijzer van extra smal tot extra extra wijd
  • Kniewrongen verplaatsbaar met velcro
  • Bij mono: korte of lange knie-wrongen mogelijk
  • Driepunt singelsysteem (Quick-Change)
  • Breed kussenkanaal
  • Kussens gevuld met latex, memory foam en wol
  • Bies en beugelriem-lus te personaliseren
  • Diverse modellen mogelijk, meer informatie op aanvraag
  • Prijs Hybrid €1850,- inclusief afleveren en nacontrole, exclusief aanmeten en voorrijkosten
  • Monoblad Hybrid is €1950,-
  • Luxe versie Evolution volledig kalfsleer monoblad €3200,- en dubbelblad €3.100,-

Meer over de Evolution lijn

Het IKONIC dressuurzadel met mono-zweetblad uit het "Evolution" gamma werd volledig opnieuw op de markt gebracht, de zadelboom werd gewijzigd en biedt nog meer comfort aan de ruiters door een goede positie met een juist evenwicht. De twist werd versmald voor een betere zit en een perfecte positie van het been. Een andere eigenheid van deze "Evolution" lijn is dat ze gepersonaliseerd kan worden! De kleur van bepaalde delen van het zadel kan immers zelf gekozen worden.

De zweetbladen zijn volledig gevoerd met soepel leder wat een goede grip garandeert, het mono-zweetblad zorgt voor een nauwkeurig contact met het paard, de kniewrongen zijn uitgesneden om de knieën vrij te laten. De brede panelen zorgen voor een verdeling van de druk van het zadel en het gewicht van de ruiter. Ze zijn vervaardigd uit natuurlijke latex, memory foam en wol voor een perfect aanpasbaar evenwicht van het zadel. Een brede zadelboomopening ter hoogte van de schoft vermijdt elk "knijpen", en zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid van de schouders van het paard.

Er is nog steeds onze gemakkelijk verwisselbare zadelboog, opvulbare panelen uit 100% schapen natuurwol voor een perfecte aanpassing van het zadel, brede panelen voor een goede verdeling van de druk, de geïntegreerde onderste zweetbladen met uitsnijding voor een beter zijdelings contact, de brede 3-puntssingelbevestiging voor een verdeelde tractie waardoor het zadel goed kleeft, een brede zadelboomopening ter hoogte van de schoft om elk "knijpen" te vermijden.

Dit zadel wordt standaard geleverd met drie tegensingels, waarbij de eerste en de tweede afneembaar zijn, zodat het mogelijk is om ervoor te kiezen de eerste en de derde of de tweede en de derde te gebruiken, en bijgevolg de positie van het zadel perfect aan te passen en de schouderbewegingen van het paard vrij te laten.