Meteen naar de inhoud

BINNENKORT BIJ MIJ VERKRIJGBAAR

Harry Dabbs staat voor maatwerk zadels die door het unieke kussen kort vallen. Ze hebben diverse zadelbomen voor alle typen paarden, met een fantastische kwaliteit leder en oneindige mogelijkheden in de vormgeving voor de ruiter. De zadelmakers van Harry Dabbs ontwikkelen al ruim 40 jaar uitzonderlijke zadels die geschikt zijn voor de meeste paardenrassen. De vakmensen combineren moderne technologie met traditionele methodes bij het maken van zadels met een unieke pasvorm, kwaliteit en ontwerp. Harry Dabbs Saddle Makers staat wereldwijd bekend om de productie van kwaliteitszadels.

Dressuurzadels van Harry Dabbs

Elk dressuurzadel uit de Harry Dabbs selectie wordt gemaakt door een ervaren zadelmaker, van begin tot eind. Er is een ruime keuze in bomen die ook in de eigen fabriek gemaakt worden. Zo zijn we verzekerd van de juiste keuze ongeacht de vorm van de rug van het paard, het ras of de maat. Alle zadels van Harry Dabbs kunnen uitgerust worden met een Performance Panel, welke uniek is in zijn soort. De vorm van de boom en kussens zullen het paard uitnodigen om de achterhand te verzamelen in alle vrijheid en met vertrouwen.

Voor het comfort van de ruiter zijn de meeste modellen verkrijgbaar met verschillende bladlengtes, bladstanden, twistbreedtes, kniewrongen, leersoorten en -kleuren. Niet alle modellen zijn bij mij te passen of bekijken, ik heb een beperkte selectie mee naar een consult en kan aan de hand van informatie, fotomateriaal en leer-stalen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Hoe werkt een zadelpasconsult?

Ben je op zoek naar een dressuurzadel maar geen maatwerk? Kijk eens bij de kalfslederen kwaliteitszadels van Ikonic of voor een lager budget; LeTek.

De collectie maatwerk zadels

PLATINUM
Zadels uit deze exclusieve lijn zijn uitgevoerd met het Performance Panel en zijn te maken op een verschillende bomen. De Close Contact zadels worden vervaardigd met het beste Italiaanse kalfsleer welke gekozen wordt vanwege zijn duurzaamheid, comfort en uiterlijk.

HARRY DABBS ORIGINAL
In deze lijn worden de zadels met dezelfde hoge standaard gemaakt als in de Platinum lijn en de zadels worden ook uitgevoerd met het Performance Panel. Er is een ruime keuze uit leersoorten zoals glad leer, buffel of memel. De Originals zijn er met diverse zitdieptes en wrongen, alles van vlak tot zeer diep.

 

Demozadels:

VANAF SEPTEMBER 2022