Meteen naar de inhoud

HET NIEUWE VOEREN

Iedereen wil het beste voor zijn paard. Jij toch ook?🐎 Equilin ontwikkelde een innovatieve voedingsmethode waarbij paarden worden geholpen om in hun natuurlijke behoefte te voorzien. Zo krijgt elk paard, naast het noodzakelijke ruwvoer, alle essentiële voedingsstoffen middels slim samengestelde Equilin voeding die hen helpt om gezond te blijven en goed te presteren. Ga jij ook alleen voor het allerbeste voor jou paard en is jouw paard toe aan de beste voeding? Kies dan ook voor Equilin en begin vandaag met 'Het Nieuwe Voeren'! 😃

´Maakt goed voeren weer overzichtelijk!

Een gezonde darmflora is de basis voor paarden

Vijf jaar geleden was de ruwvoernorm nog 1 kg hooi per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Het rantsoen moest daarop worden aangevuld met kilo’s krachtvoer om aan voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te komen. Nu weten we beter! Inmiddels is uit wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat dit achterhaald is. En dat een paard minstens de dubbele hoeveelheid ruwvoer nodig heeft om zijn lichaam gezond te houden en een tevreden gevoel te hebben. Van nature eet een paard zelfs nog veel meer ruwvoer.

En dat betekent wanneer paarden die de dubbele hoeveelheid ruwvoer krijgen, dat de suiker- en eiwitinname ook verdubbelt. Dit werpt een nieuw licht op het voeren van krachtvoer. De noodzakelijke aanvulling op het ruwvoer moet aangepast worden, zodat de darmflora in balans is en paarden en pony’s niet te dik worden en zich fit en gezond blijven voelen.

De producten van Equilin® spelen goed in op deze veranderde voedingsbehoefte en zijn meervoudig bekroond, waaronder de HIP Award; als ‘kantelaar’ van de sector. Wil jij meer weten? Bezoek dan de website.

Ruwvoer alleen bevat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen

 

Paarden met een overwegend ruwvoer dieet lopen veel mis. Zo bevat het onvoldoende mineralen. Net zoals vitamine E, dat meestal ook niet voldoende aanwezig is in gedroogd ruwvoer, de  EQUILIN BALANCER’s vullen dit aan. Ook is de darmflora een punt van aandacht, omdat het paard het ruwvoer wel moet kunnen verteren. En daar gaat het vaak mis, ook bij alleen ruwvoer. Dit kan gecorrigeerd en in balans worden gebracht met de EQUILIN BASIC’s.

maakt goed voeren weer overzichtelijk!